top of page

Wat te doen in Barcelona?

Ben je al meerdere keren in Barcelona geweest of is het jouw eerste keer?

Barcelona is een stad waar je kan blijven naar toe reizen. Ik geef je in deze blog post mijn 9 favoriete dingen om te doen mee.

  1. Ga naar een versmarkt en neem je tijd om te genieten van de kwaliteitsproducten die je er vindt. Van de heerlijke Jamón Iberico, eieren in alle vormen en maten, over kaassoorten uit heel Europa en verse vis natuurlijk. Heerlijk genieten. Je hebt in alle markten ook mintens 1 bar waar je een portie jamón kan proeven of koffie, cava of wijntje kan drinken. Mijn favoriete markten zijn: Mercat de la Llibertat in Gracia, Mercat del Ninot en Mercat de Provençals.  1. Neem op je eerste dag in de stad een Nederlandstalige privé gids en laat je mee nemen naar plekjes die je zelf niet kan vinden in Barcelona. Je bewondert prachtige gebouwen, krijgt er ook een woordje uitleg bij en kan de verborgen juweeltjes zo makkelijk ontdekken. Je gids geeft je ook goeie tips voor de komende dagen. Neem contact op met ons voor een route op maat!

  1. Ontdek de wijk Gracia en dompel je onder in de lokale Catalaanse cultuur. Ook hier vind je Art Nouveau pareltjes. En de sfeer is hier echt, gemoedelijk… Zowel qua eten, drinken, boetiekjes, als families die op de pleintjes verzamelen. Heerlijk mensen kijken op een terrasje.. Dit is vakantie!

  2. Ga ‘s middags of ‘s avonds verse vis eten bij restaurant La Paradeta. Wie het concept nog niet kent : dit werkt zoals op een versmarkt. Je koopt en kiest je verse vis eerst, maar nadien wordt het voor jou ter plekke klaargemaakt! Mijn favoriete plekje is die in Carrer del Consell de Cent, 318, 08007 Barcelona omdat je hier ook gezellig kan zitten en de kwaliteit echt super is.


  1. Ga brunchen in een van de heerlijke brunch bars in Barcelona. Mijn favorieten zijn Tropico en Caravelle in El Raval. Heerlijk!


  1. Ontdek een van de mooie bergketens die Barcelona omcirkelen. Dichtbij de stad heb je het natuurreservaat Collserola waar je met een van onze gidsen kan gaan wandelen en nadien het attractiepark van  Tibidabo ontdekken. Iets verder heb je Montserrat. Prachtig om te hiken.


  1. Zoek de zee op. Tijdens de wintermaanden, lente en herfst is het rustig aan het strand van Barcelona. Tijdens de zomer kan je heerlijk genieten van meer ruimte en rust in het aanpalend kuststadje Badalona. Neem de trein of metro en je staat er binnen de 40 minuten!


  1. Bezoek het Kerkhof van Poblenou of dat van Montjuïc. Hier sta je echt versteld van de kunst die in de 18e eeuw werd gemaakt voor de gegoede families van de stad. Elegant, grotesk, sober, soms triest, soms vrolijk. Deze twee kerkhoven zijn echte verborgen juweeltjes in Barcelona.


  1. Ga een museum binnen! Ontdek Catalaanse kunst bij Joan Miro, of bekijk een tentoonstelling in de mooie Fundació Antoni Tàpies. Mijn favoriete musea zijn dat van Joan Miro of Pablo Picasso. En neem achteraf een mooi souvenirtje mee uit de gift shop.


Liefs, Esther


#wattedoeninbarcelona #citytrip #genieten #barcelona #tips

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page