top of page

De leukste fietstours in Barcelona

Bijgewerkt op: 23 jul. 2023

Kom je op stedentrip naar Barcelona? Ga op pad met een privé gids uit België of Nederland die hier al jaren woont en ontdek zowel de verborgen juweeltjes als de belangrijkste highlights van Barcelona. Een fietstour op maat, alleen voor jou en jouw gezelschap, een pauze wanneer het goed voelt en interessante verhalen over de stad en haar inwoners. Dat zijn dé ingrediënten voor een unieke ervaring.

Fietstours langs de highlights van Barcelona of de verborgen juweeltjes


Kom je met de kinderen naar Barcelona? Vertrouw dan op Mucho Gusto en je privé gids om met het hele gezin de stad te ontdekken. We hebben speciale aandacht voor de route en het materiaal (kinderzitjes, kinderfietsen en helmpjes) voor de kindjes en passen het verhaal aan op hun leeftijd zodat zij zich helemaal betrokken voelen bij de tour en ook jullie als ouders écht kunnen genieten. Zo creëer je samen unieke herinneringen! Boek de familie fietstour hier.


Deze tour in Barcelona is een relaxte privé fietstour waarbij je halverwege een stop maakt in een lokaal tapas restaurantje voor het proeven van de lekkerste tapas. Je komt door verschillende lokale wijken en leert de stad van binnenuit kennen. Onderweg maak je regelmatig een stop op een mooi plein, bij een interessant gebouw of in een bijzonder straatje waarbij je veel te weten komt over de historie, cultuur en gastronomie van Barcelona. Boek deze tapas fietstour in Barcelona hier.


3. Ontspannen e-bike tour Barcelona

Met de e-bike kom je nét iets verder. Of hoger. Je kunt bijvoorbeeld naar de heuvel Montjuïc. Vanaf Montjuïc heb je prachtige uitzichten over zowel de zee, de haven en de stad. Je kent de heuvel Montjuïc misschien van de Olympische Spelen van 1992 die hier werden georganiseerd. Freddy Mercury bracht een ode aan Barcelona (het nummer 'Barcelona'), de stad vond zichzelf opnieuw uit en floreerde dankzij de Spelen. Ook vond de Wereldtentoonstelling van 1929 plaats op Montjuïc.


Behalve het Olympisch stadion vindt je op Montjuïc ook het Nationaal Paleis met daarin gevestigd het MNAC (het Nationaal Museum voor Catalaanse Kunst), een kasteel waar je naar binnen kunt, de Magische Fonteinen, prachtig aangelegde cactustuinen, een hele bijzondere begraafplaats, diverse musea, sport gelegenheden en nog veel en veel meer.


Het is een absolute aanrader Montjuïc met privé gids en e-bike te verkennen. Maar je kunt ook kiezen voor een meer klassieke route of juist voor het strand. Wij maken je e-bike tour geheel op maat. Boek de e-bike tour hier.


Minder bekende bezienswaardigheden in Barcelona die je zelf kunt ontdekken


De Catalaanse architect Antoni Gaudí was gek op de natuur. Zijn bekendste huizen zijn Casa Battló en Casa Mila, maar Torre Bellesguard is een van onze favorieten. Een prachtig kasteel in een residentiële wijk van Barcelona, met een groene tuin waar veel Catalaanse geschiedenis inzit.  De moeite!


2. Tibidabo

In Barcelona kun je prachtig wandelen in het natuurgebied Collserola. Je kunt de wandeling afsluiten met een bezoek aan de Tibidabo kerk. Zo heb je adembenemende uitzichten, een vintage attractie park en een sportieve wandeling in één!


Tijdens de zomer is het rustig in de musea van Barcelona. Een museum waar je absoluut eens moet geweest zijn is de Joan Miró foundation op Montjuïc. Hij was een Catalaans kunstenaar, die kleurrijke schilderijen maar ook sculpturen en tapijten maakte. Prachtig!


Wat denk je? Krijg je zin om een van de bovenstaande activiteiten van Barcelona te proberen?

Laat ons zéker iets weten via remco@muchogustotours.com !

¡Con Mucho Gusto!


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page