top of page

10 lekkere restaurants in Barcelona

Lekker eten hoort bij Barcelona. En het hoort bij op reis gaan. Neem de tijd om een versmarkt te bezoeken, om te aperitieven en nadien op restaurant te gaan en zo de eet-en drinkcultuur te ontdekken! Of het niveau nu gastronomisch is of gewoon typerend en traditioneel. Hierbij 10 restaurants waarbij het eten met liefde wordt bereid, en je sowieso geniet!

10 lekkere restaurants in Barcelona


Caravelle – Brunch – El Raval

Wie net geland is of eens een moment wil uitrekken voor een lekkere brunch kan naar Caravelle. Deze brunch plek ligt net bij de Ramblas en stelt nooit teleur. Hier wordt met liefde gekookt! Ze werken met lokale producten en gaan voor kwaliteit met een hipster look. Craft beer hoort er uiteraard ook bij. En hun koffies zijn ook heerlijk, je krijgt er niet genoeg van… Nadien kan je naar MACBA of CCCB voor een tentoonstelling en nog wat vintage winkeltjes bezoeken. Heerlijk genieten van de artistieke wijk van Barcelona.

Adres: Carrer Pintor Fortuny 31, 08001 Barcelona


La Alcoba Azul – Tapas – Gothische wijk

Tapas in de Gothische wijk om u tegen te zeggen. Heerlijke tapas, soms met een twist en eigen accent. De wijnen zijn er ook heel lekker. Echt genieten in een donkere bar in de oudste wijk van Barcelona.

Het is hier zeer klein en daarom soms ook volzet, want reserveren kan niet. Het is de moeite om even te wachten in een van de bars ernaast en dan terug te gaan.

Adres: Carrer de Salomó ben Adret, 14, 08002 Barcelona


Can Solé – Paella – Barceloneta

Waar vind je de beste paella van Barcelona? Een bijna onmogelijke vraag. Zeker niet op Las Ramblas. Maar waar dan wel? Ga naar het oude vissersdorp Barceloneta. Hier vind je restaurants van meer dan 100 jaar oud die de liefde voor het paella maken en de tradities dagelijks eren. Can Solé is zo een monument. De moeite waard!

Adres : Carrer de Sant Carles, 4, 08003 Barcelona


Roots & Rolls – Vegan – Eixample

Een nieuwe trend in Barcelona zijn de vegan restaurants. Roots & Rolls is een goed voorbeeld van die trend, maar is ook een plek waar je heerlijke smaken en unieke creaties ontdekt. En je overtuigd wordt om de veganistische keuken een kans te geven.

Er zijn vooral Aziatische gerechten en er wordt dus volop gespeeld met kruiden en exotische smaken. Je kan er vegan sushi eten maar ook vegan curries, salades, Ramen en andere creaties.

Het is er groot maar gezellig genoeg om te dineren en de wijnkaart is met zorg opgesteld!

Adres: Carrer del Consell de Cent, 401, bajos, 08009 derecha,


La Paradeta – Vis Vis en nog eens Vis – El Born of Eixample

Naar Barcelona op reis en dan Japans eten? Voor de meeste reizigers staan vooral tapas en paella op de verlanglijst, maar de locals van Barcelona zijn enorm blij met de Japanse en sushi-scène in de stad. Gràcia is dan ook nog eens de gezelligste wijk waar veel minder toeristen komen. De vele Japanse restaurants tillen elkaars niveau omhoog. Wagakoro staat al jaren op ons favoriete lijstje. Hier geen sushi maar een 6 of 8 gangen-menu met heerlijke ingrediënten, een enorm rustige sfeer en vriendelijke bediening. Perfect als je eens iets te vieren hebt.

Adres : Carrer de Regàs, 35, 08006 Barcelona

Web : http://wagokoro.es/


Terraza Martinez – Paella – Montjuïc

De berg Montjuïc is zo groot dat je hier makkelijk een volledige dag doorbrengt. De restaurantjes liggen niet allemaal bij elkaar en zijn vaak nog eens een beetje verstopt. Een plek waar zelfs locals speciaal voor naar Montjuïc reizen is Terraza Martinez. Hier kan je sowieso heerlijke paella eten en genieten van mooie uitzichten over Barcelona. Hier kan je allerlei soorten “arrozes” eten zoals zwarte rijst met inktvis maar ook typische paella met konijn. Heerlijk.

Adres : Ctra. de Miramar, 38, 08038 Barcelona


Bar del Pla – Tapas – El BornBormuth – Tapas – El BornChaka Khan gastrobar- Tapas van over de hele wereld – El Raval


Waar ga jij altijd eten in Barcelona? Laat het ons weten!

Con Mucho Gusto

Esther

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page