top of page

Montjuïc met kinderen in Barcelona

Reis je naar Barcelona als familie?

Ontdek dan de heuvel Montjuïc met kinderen! De berg is 185 meter hoog en heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De heuvel heeft sinds het ontstaan van de stad Barcelona in dienst gestaan van de stad. De naam van de heuvel verwijst naar het Oude Joodse Kerkhof uit de 9e tot 14e eeuw dat vandaag niet meer bestaat.

Je kan meer dan een dag spenderen op deze mooie heuvel, dus het is zeker de moeite om blijvend terug te komen naar Montjuïc.

De recente Wereldtentoonstelling van 1929 en de Olympische Spelen van 1992 hebben de huidige indeling en architectuur grotendeels bepaald.


Top 15 voor de berg Montjuïc met de kids in Barcelona

1. Twee kabelbanen voor de kids

  1. De meest iconische en oudste kabellift is de rode kabelbaan die je van de haven tot de heuvel brengt of omgekeerd. Deze mooie kabelbaan zie je van over de hele stad. Hiervoor kan je nog  geen kaartjes op voorhand kopen, en moet je dus even aanschuiven. Je krijgt wel een paraplu om te beschermen tegen de zon.

  2. Je kan ervoor of erna ook lekkere paella eten met de familie in het bekende restaurant Martinez ernaast.Adres : Ctra. de Miramar, 38, 08038 BarcelonaAdres voor opstappen bij Barceloneta: Passeig Don Joan Borbó Comte Barcelona, S/N, 08039 Barcelona Adres voor opstappen op Montjuïc: Av. Miramar, s/n, 08038 Barcelona

  3. De tweede en modernere kabellift neemt je mee over de Montjuïc zelf en geeft je een prachtig uitzicht over de heuvel en zee. Tickets en praktische info vind je hier. Adres: Avinguda Miramar, 30, 08038 Barcelona

2. Ontdek de Caseta del Migdia

Gezellig geïmproviseerd café waar je tijdens de zomer een simpele maaltijd kan eten en een clara drinken tussen de locals. Frisse lucht en even weg van het drukke centrum. Zalig! Adres: Mirador del Migdia, s/n, 08038 Barcelona

3. De cactustuin

Een tuin vol cactussen waar je kan doorwandelen, leuke foto´s nemen en genieten van de unieke, mooie en grappige vormen van de cactussen!


4. De paardenmanege

Hipica La Foixarda is een mooie manege waar je kan paardrijden en ook Catalaans lunchen.


5. Het kasteel van Montjuïc bezoeken

Het kasteel heeft een aantal donkere bladzijden in de geschiedenis van Barcelona mee geschreven. Het werd gebruikt o.a. tijdens de Successie Oorlog die eindigde in 1714 en de Spaanse Burgeroorlog tussen 1939 en 1939. Tijdens de zomer kan je hier naar films in openlucht komen kijken.

6. Nederlandse gids en iemand die je familie begeleidt op de Montjuïc

Boek de e-bike fietstour met een toffe gids in Barcelona die enkel jouw familie meeneemt naar de Montjuïc. Dan hoef je niet elk plekje op de smartphone op te zoeken en is de dag interessant en leuk voor zowel de kinderen als voor de ouders!

7. Joan Miró Foundation

Het kleurrijke, kindvriendelijke Joan Miró museum werd onder zijn leiding geopend en vorm gegeven. Prachtig qua architectuur en de collectie is echt de moeite. Je kan in de shop ook een kunstboekje kopen om samen met je kind te schilderen. Kleine Miró’s in wording.

Tickets kan je hier kopen. Adres: Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona

8. Olympische site en stadion

Deze historische site neemt ons terug mee naar de ommeslag die Barcelona maakte in 1992. Dankzij de organisatie van de Olympische Spelen staat de stad vandaag architecturaal en economisch een pak sterker dan voordien. Je kan de Olympische site gratis bekijken en ook het stadion binnenlopen met de Olympische vlam ernaast.

9. Olympisch zwembad en openluchtzwembad van Montjuïc


10. Griekse tuinen

Prachtige tuinen in Barcelona. Perfect om met de kinderen in rond te lopen en als mooie familie foto´s te maken. Tijdens de zomer wordt hier een theater- en dansfestival georganiseerd : Teatre Grec.

11. Cementerio de Montjuïc

Deze stop is op het eerste zich misschien meer geschikt voor de ouders dan voor de kinderen maar toch echt interessant! Een serene, en zeer kunstige begraafplaats vol mooie sculpturen en kunst. Je kijkt er je ogen uit naar de prachtige graven die de rijken van Barcelona voor hun familie lieten maken. Indrukwekkend.

12. Poble Espanyol

Dit Spaans dorp werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Hier zie je bouwstijlen uit heel Spanje, kleine souvenirs shops en worden ook vaak concerten en gezinsevenementen georganiseerd. Met de kinderen moet je zeker de grote glijbanen in het Spaanse dorp uitproberen. Tickets kan je hier kopen. Adres: Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona

13. Muurklimmen

Heerlijk muurklimmen voor de avontuurlijke leden van de familie, tussen de locals. Adres: Camí de la Foixarda, s/n, 08038 Barcelona 

14. Magische Fontein

´s Avonds kan je met de familie ook naar de Magische fonteinen kijken die al sinds 1929 bestaan. Ze liggen vlakbij Plaza Espana. Verwacht een lichtshow met muziek en de fonteinen die het beste van zichzelf geven.

15. Nieuwe waterpark in het Parque Joan Miró

De kinderen hier een verfrissende duik nemen in het nieuwe waterpark in het centrum van Barcelona, tussen de locals. Het park ligt dichtbij de wijk Sants – Montjuïc en Poble Sec en is open tijdens de zomermaanden.

Adres: Carrer d’Aragó, 2, 08015 BarcelonaGeschiedenis van Montjuïc

Een grote troef van Montjuïc is haar natuursteen. De Romeinen gebruikten 2000 jaar geleden de stenen al om hun vestiging Barcino te beschermen met een muur. Een muur die er vandaag voor een stuk nog staat, in de Gothische wijk. De stenen zijn ook meerdere keren gebruikt voor belangrijke monumenten in en rond Barcelona zoals de Santa Maria del Mar. Ook Gaudí gebruikte steen van Montjuïc net zoals de kerk bij Tibidabo van de hand van Enric Sagnier. Omdat de berg aan de zee en haven ligt kon de steen ook makkelijk getransporteerd en gecommercialiseerd worden. Hier stonden vroeger Romaanse kerken en kappelletjes en was een Joodse begraafplaats die over de eeuwen heen helaas verloren zijn gegaan.

De Joden werden in de 13e en 14e eeuw uit Barcelona verdreven. In 2001 werden wel nog 557 graven gevonden en ontdekte men zelfs een unieke manier om Joden te begraven uit de vroege Middeleeuwen : in een badkuip.


Con Mucho Gusto!

#waterpark #Montjuic #barcelona #familie #centrum #Kinderen #zomer #kids #gezin

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page