top of page

Wat te doen in Barcelona deze zomer?

Bijgewerkt op: 22 jul. 2023


Barcelona is de meest bruisende stad aan de Middellandse Zee. Maar wat kan je doen in Barcelona?


Barna biedt niet alleen een rijke cultuur en prachtige architectuur, maar ook een verfrissende duik in de Mediterraanse Zee en een levendige street art scene.


Dus als je deze zomer Barcelona bezoekt, ben je op de juiste plek voor een kleurrijk avontuur!



Vijf ingrediënten


Ontdek hier vijf unieke ingrediënten voor een heerlijke dag in Barcelona. Of je nu met je partner, vrienden, tieners of jonge kinderen reist, er is zoveel te ontdekken.


1. Antoni Gaudí

Een naam die altijd naar voren komt als het gaat om architectonische pracht, is Antoni Gaudí. Deze beroemde Catalaanse architect heeft Barcelona gevuld met zijn unieke gebouwen die wereldwijd bewondering oproepen.


Zowel de magische Sagrada Família, het Park Güell en Casa Battló zijn toppers.





Geen enkel bezoek aan Barcelona is compleet zonder een bezoek aan de Sagrada Família. Dit meesterwerk van Gaudí is een kerk die nog steeds in aanbouw is. De opvallende gevels, indrukwekkende torens en gedetailleerde sculpturen maken deze basiliek adembenemend. Stap binnen en bewonder het spectaculaire interieur met kleurrijke glas-in-loodramen en organische vormen. Voor gezinnen is er een speciale audiotour, zodat iedereen kan genieten van de mystiek en spirituele betekenis.


Een andere idyllische plek van Gaudí is Park Güell. Dit prachtige park biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid en buitengewone architectuur. Wandel door de weelderige tuinen, bewonder de mozaïekbanken en laat je betoveren door het uitzicht over de stad. Kinderen zullen dol zijn op het speelse ontwerp van de drakenfontein en de kleurrijke mozaïeken die overal te vinden zijn. Het is een perfecte plek om te picknicken en te genieten van een ontspannen dag met het hele gezin.





Casa Batlló is een derde parel van Gaudí die je niet mag missen. Dit opvallende gebouw aan de Passeig de Gràcia is een lust voor het oog. De unieke gevel met pastelkleuren en organische vormen is echt betoverend. Verken het interieur van dit huis en bewonder de fantasierijke details en het spel van licht en kleur. Kinderen kunnen deelnemen aan een interactieve speurtocht om meer te leren over de architectuur en geschiedenis van deze unieke creatie.




Laat je zeker onderdompelen in de magie van één van Gaudí's creaties deze zomer en leer de artiest zo beter kennen.


Praktisch

Plan je bezoek en koop je tickets op voorhand. Zo vermijd je een lange wachtrij. Afhankelijk van met wie je op bezoek komt en wat je al eerder zag, kan je een ticket kopen. Dit zijn de officiële websites:


Tickets voor Sagrada Familia

Tickets voor Park Güell

Tickets voor Casa Battló


2. De Middellandse Zee


Barcelona heeft sinds 1992 een prachtig aangelegd strand. Het is een ideale plek om even te relaxen, een verfrissende duik te nemen in de zee en een mooie zonsopgang of een ondergang mee te maken.


Het Sant Sebastià strand ligt dicht bij de visserswijk Barceloneta. Hier kun je met zicht op het iconische hotel W een drankje drinken bij een strand tentje terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en in de branding spelen. Tieners en volwassenen die wat avontuur zoeken, kunnen zich naar hartelust uitleven op een Stand Up Paddle en gaan suppen in Barcelona.




Praktisch

Hier kun je een SUP board huren in Barcelona :


Advies : het is overdag best warm tijdens de zomer. Mijd de hitte en ga in de ochtend of in de latere namiddag naar het strand.


3. Street Art


Begin je street art avontuur met een wandeling door de trendy multi-culturele wijk El Raval. Deze buurt staat bekend om zijn levendige kunstscène en smalle straatjes vol met muurschilderingen. Neem je tieners en jonge kinderen mee op een speurtocht om de meest indrukwekkende kunstwerken te vinden.


In El Gótico ontdek je in een verborgen hoekje de beroemde 'Kus van de Muze' van de kunstenaar Joan Fontcuberta. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit zijn geweldige fotomomenten!





Voor een diepere duik in de wereld van street art, kan je afzakken naar het Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Dit museum heeft een speciale afdeling gewijd aan hedendaagse kunst, inclusief street art. Hier ontdek je de evolutie en de verschillende stijlen van street art.


4. Groen


Tibidabo en Montjuïc zijn dé twee iconische heuvels die Barcelona omarmen.


Tibidabo is met 512 meter de hoogste berg in Barcelona en herbergt een pretpark met attracties voor het hele gezin. Van draaimolens en achtbanen tot een prachtig uitzicht over de stad vanaf de kerk.

Tibidabo biedt plezier en avontuur voor jong en oud. Een ticket voor het park kost € 35 per volwassene. Een bezoek aan de toren in de kerk kost € 5.







Montjuïc is een open plek waar je adembenemende uitzichtpunten over Barcelona hebt. Begin je avontuur op Montjuïc met een bezoek aan Mirador de l'Alcalde. Vanaf hier kun je genieten van een panoramische blik op de beroemde bezienswaardigheden van Barcelona, zoals de Sagrada Familia, de gotische wijk en de Middellandse Zee.





Verder ontdek je op deze pagina nog tal van specifieke tips voor Montjuïc!


Praktisch

Tot Tibidabo kan je met het openbaar vervoer, de FGC (trein) vanaf Plaza Catalunya naar Peu del Funicular. Je gebruikt gewoon je T - Familiar ticket van 1 zone. In Peu del Funicular pak je de 'funicular', een stijl treintje, tot aan de hoogste halte. Vanaf daar stap je op bus 111 die je bij Tibidabo afzet en je later ook weer terugbrengt naar het treintje.


Reis je met tieners of volwassenen naar de stad? Dan kun je mee met een Mucho Gusto gids om samen de heerlijke Montjuïc heuvel met de e-bike te verkennen. Boek je panoramische e-bike tour door Barcelona met een van onze ervaren Nederlandstalige gidsen hier.


5. De fiets


De fiets is dé manier om de highlights van Barcelona te bekijken. Je rijdt van de ene wijk naar de andere en hoeft het openbaar vervoer niet te gebruiken. Zo ervaar je meteen de diversiteit van de stad. Het leukste is om dit met een ervaren lokale gids te doen, zo zie je veel binnen korte tijd terwijl je ook nog interessante verhalen hoort over de stad en haar inwoners.





Elk jaar worden er nieuwe fietspaden aangelegd wat het fietsen altijd aangenamer maakt. Barcelona is te groot om alles te wandelen, dus de fiets is een perfect alternatief voor de metro en bus.


Praktisch

Reserveer je fietstour hier om samen met een lokale Nederlandstalige Mucho Gusto gids Barcelona te ontdekken.



Met deze vijf ingrediënten maak je er een onvergetelijke reis van naar Barcelona!



¡Con Mucho Gusto!


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page