top of page

Waar overnachten in Barcelona?

Onze favoriete accommodaties vind je hieronder ! Laat het ons weten als je hulp wilt met het boeken of het beslissen waar te overnachten in Barcelona.

Hier vind je stijlvolle en vintage accommodatie in Barcelona. Retrome is een echt juweeltje in de stad Barcelona. Je kan een nacht boeken vanaf 75 euro per nacht. Met kunstige decoratie, handgemaakte tegels, vintage verlichting en een eigen badkamer (afhankelijk van de kamer) ga je een geweldig verblijf tegemoet!

Een prachtig Art Nouveau hotel aan de voet van het charmante Gracia. Fantastisch dakterras, high end architectuur door  Domenich i Muntanrer met prachtig marmer materiaal … En ´s avonds geniet je van een piano concert in de jazz bar. Stijl en comfort gaan hand in hand in dit hotel! Tijdens de maand januari kan je hier al slapen voor 177 eur per nacht.

Een mooi hostel, zo mooi dat zelfs Mariah Carey het niet kan weerstaan! Je kunt een bed in een gedeelde kamer boeken of als gezin samen in één kamer verblijven. Perfect gelegen aan het einde van de Passeig de Gracia, recht tegenover de gezellige wijk Gracia. Vanaf 17 eur per nacht.

We zouden willen dat we hier konden wonen, eerlijk is eerlijk! Een designhotel met een geweldig dakterras, perfect ingericht en super vriendelijk personeel. Elke vrijdag organiseren ze een wijn- en kaasavond en in de weekenden wordt er muziek gedraaid in de avond. Ook het zusje, hotel Yurbban Passage, is geweldig.

Qua wijken zijn er geen slechte keuzes te maken. Elk district in Barcelona heeft zijn charme en lokale markt en speciale sfeer. Een kort overzichtje per wijk

  1. El Raval > hip, creatief, multi cultureel. Voor onze buurvrouw van 80 nog altijd een wijk om te mijden, voor de twintigers de place to be. Zeker rond MACBA, Nou de la Rambla en Rambla de Raval zijn er leuke restaurants en plekjes te ontdekken. Ligt vlakbij de Ramblas en Plaza Catalunya is ook nooit veraf.

  2. El Borne > Middeleeuwse wijk. Vooral ‘s avonds hangt hier heel veel sfeer. Hier kan je uren genieten op een terrasje, zelfs in de winter. Knusse steegjes met boetiekjes in het Oude Centrum. Alle toeristen weten deze wijk ook te vinden. Het stadspark, Palau de la musica en het Picasso museum zijn vlakbij.

  3. Gracia > onze favoriete wijk. Ligt bovenaan de fancy Passeig de Gracia en onder Park Guell. Hier vind je veel minder toeristen dan in de andere wijken en het echte lokale gevoel komt hier naar boven. Love it.

  4. Eixample > hier vind je statige gebouwen, vaak vol Art Nouveau elementen, zowel links als rechts. Hier kan je echt mooi logeren. Het enige nadeel van deze wijk is het drukke verkeer wat je soms wat minder een relaxed gevoel geeft dan de andere wijken.

  5. El Gotico > de oudste wijk van Barcelona. Hier komen wel veel toeristen omdat er veel geschiedenis hangt. Ligging is makkelijk centraal > vlakbij de Ramblas, de haven en Plaza Catalunya. Dat hadden de Romeinen ook meteen door!

  6. Poblenou > een heerlijke rustige wijk aan de zee. Aan het einde van de kustlijn van Barcelona ligt Poblenou met haar zalige Rambla de Poblenou, en Carrer Maria Aguilo. Hier wonen honderden families en kan je net zoals in Gracia het lokale leven bestuderen, met de zee op een paar meter van je vandaan!

Heb je feedback of zelf enkele goeie plekjes om te overnachten in Barcelona? Neem contact met ons op of reageer hieronder!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page