top of page

Waar kun je lekker tapas eten in Barcelona?

Als je naar Spanje gaat eet je een keer tapas, punto! Maar waar eet je nou de lekkerste tapas in Barcelona? In deze blog geven we onze insider tips!


Er zijn verschillende soorten tapas. Op de foto hieronder zie je 'pinxos'. Dat zijn Baskische tapas. Het is een stukje stokbrood met allerlei lekkers erop. Vaak staan deze tapas uitgestald op de bar en ga je zelf langs met een bordje. Door ieder hapje zit een prikkertje, de 'pinxo'. Deze prikkertjes bewaar je, en daarmee ga je dan later naar de bar om af te rekenen.


foto: pinxos


Insider tip 1: Barcelona heeft een straatje met het ene pinxo barretje naast het andere. Leuk als je ervan houdt verschillende tentjes uit te proberen. Je ziet hier veel Spanjaarden en studenten en het is er 's avonds erg gezellig. Het straatje heet Carrer de Blai en je zult er weinig toeristen tegenkomen.


Dan zijn er de tapas welke als hapjes op tafel gezet worden en die je deelt met familie of vrienden. Iedereen krijgt een klein vorkje en je prikt van gemeenschappelijke schaaltjes en bordjes. De patatas bravas, olijven, Spaanse ham, zure of gefrituurde visjes, kroketjes en 'pan con tomate' (brood met tomaat) zijn bekende voorbeelden hier in Catalonië.


foto: tapas om te delen


Insider tip 2: het straatje Carrer del Parlament, vlakbij de overdekte markt van Sant Antoni is 'the place to be' de laatste jaren voor een drankje met tapas. Je vindt er de ene gezellige tapas bar naast de andere. Tafels staan zowel binnen als buiten op het trottoir en het gelach en luid gepraat gaat door tot laat in de avond.


Insider tip 3: Niet ver van Carrer Blai zit een van de beste tapas barretjes van Barcelona: Quimet i Quimet. Hier bereiden ze semi pinxos (zonder prikkertje) en allerlei andere hapjes vers in het moment. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt en ze maken er de meest bijzondere combinaties. De bar is niet groter dan een kleine woonkamer en er zijn alleen staanplaatsen, dus kom óf een paar minuten voordat het open gaat, óf reken erop dat je even moet wachten voordat je naar binnen kunt. Maar het is meer dan de moeite waard.


foto: Quimet i Quimet


Insider tip 4: Ben je toevallig in de wijk El Born, ga dan naar het straatje Carrer de Montcada. Daarheb je 3 lekkere tapas bars binnen een straal van 50 meter. De eerste heet El Xampanyet. Dit is een klassieker. Zoals de naam doet vermoeden, vloeit de champagne, in Catalonië is dat natuurlijk cava, er rijkelijk. En ook de tapas zijn er heerlijk. Het is er niet groot en altijd vol, dus ook hier moet je vaak even wachten voordat je naar binnen kunt. De tweede is Euskal Etxea Taberna, een Baskische pinxo bar. De derde is Bodega la Puntual. Een gezellige bar met één van de lekkerste 'pan con tomate' van Barcelona en ook de kroketjes zijn er zalig.


foto: Bodega la Puntual


Insider tip 5: onze laatste tip is om 's avonds naar de wijk Gracia te gaan. Deze authentieke Catalaanse wijk heeft smalle straatjes met leuke winkeltjes en vele mooie pleinen met terrasjes. Er heerst een unieke sfeer en je vindt er veel studenten en weinig toeristen. Er zijn oneindig veel leuke restaurantjes en tapas barretjes, dus stap gewoon ergens naar binnen en laat je verrassen. Mocht je niet kunnen kiezen, bar Canigó in Carrer de Verdi, of Sol de Nit aan Plaza del Sol zijn goede opties.


Uiteraard zijn er nog veel meer fijne tentjes in Barcelona die je niet mag missen. Als je met Mucho Gusto op tour gaat heeft je gids nog veel meer exclusieve tips!


Boek onze fietstour in Barcelona met tapas en laat je verrassen!


We hebben ook een speciale wandeltour met tapas, welke nog niet op onze website staat, maar al wel geboekt kan worden door lezers van deze post. Wil je hier meer over weten, stuur dan een bericht naar remco@muchogustotravel.com


Tot tapas in Barcelona! :)

161 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page