top of page

Restauratie Casa Batlló

Stond Casa Batlló altijd al op jouw ‘Barcelona to-do-lijst’? Reden te meer om Gaudí’s meesterwerk in de komende weken te bezoeken!  Het huis ondergaat sinds een paar maanden een volledige restauratie. De eerste in 18 jaar. De restauratie van de gevel eindigde al op 23 april, de dag waarop  Sant Jordi gevierd wordt. De werken op de eerste verdieping kan je nog tot juni bezichtigen in een unieke expositie.

Reden van restauratie

In het voorjaar van 2017 analyseerde het restauratieteam Ecra enkele stalen van muren en het plafond van een appartement op de derde verdieping.

Enkele leden van het restauratieteam ontdekten dat de originele muren gemaakt waren met materialen van een opmerkelijk hoge kwaliteit. Als de kwaliteit van een muur in een gewoon appartement al zo hoog was, zouden de bevindingen op de ‘Noble Floor’ (de eerste verdieping) nog groter kunnen zijn!

Een van de meest verrassende ontdekkingen is die van de bureau van meneer Batlló. Origineel waren de incisies in de muur en het plafond gevuld met bladgoud.

Het proces

STAP 1: Reinigen van muren en gevels. In het geval van de buitengevels is dit vooral belangrijk omdat we in Barcelona zijn. Een stad met een vrij hoog niveau van vervuiling die dicht bij de zee ligt. Door de reiniging, voorkomt het restauratieteam dat de muren, het plafond en de gevel verder aftakelen.

STAP 2: Natuurlijk zijn er hier en daar wel restauraties nodig. Dit betekent dat het Ecra-team de verloren vormen van het huis moeten herstellen. Vaak komt de huidige kleur niet overeen met de originele kleur dus ook die passen ze opnieuw aan.

STAP 3: Als laatste werkt het team alles af met verschillende beschermlagen.

Veranderingen voor bezoekers

Bezoekers van Casa Batllò kunnen de restauratie live bezichtigen tot en met juni. Grijp je kans om tijdens je bezoek jouw vragen te stellen aan de specialisten van het restauratieteam.

Skywalk (enkel tot 5 mei!)

De Skywalk is een stelling bovenop het dak van Casa Batlló. Hier zie je hoe het team werkt aan de iconische ‘drakenrug’ van het huis.

Voor degene die graag de Skywalk op het dak van het huis willen bezoeken, dit zijn enkele voorwaarden waarmee je best rekening houdt:

  1. Enkel personen ouder dan 18 jaar toegestaan. Bewijs van leeftijd moet worden aangetoond met een identiteitsbewijs.

  2. Geschikte schoenen zijn verplicht (gesloten of sportschoenen). Het dragen van naaldhakken of sandalen is niet toegestaan.

  3. Een helm dragen is verplicht.

  4. Bij slecht weer, sluit de Skywalk.

Lees op de officiële site van Casa Batlló interviews met de leden van het restauratieteam. https://www.casabatllo.es/en/restoration/

<img data-attachment-id="10809" data-permalink="https://www.muchogustotours.nl/gaudi-nl/restauratie-casa-batllo/attachment/casa-batllo-1-2/" data-orig-file="https://www.muchogustotours.nl/wp-content/uploads/2019/04/Casa-Batllo-1-1.jpg" data-orig-size="960,636" data-comments-opened="1" data-image-meta="{&quot;aperture&quot;:&quot;8&quot;,&quot;credit&quot;:&quot;Zoe Hornby&quot;,&quot;camera&quot;:&quot;NIKON D5100&quot;,&quot;caption&quot;:&quot;&quot;,&quot;created_timestamp&quot;:&quot;1472564950&quot;,&quot;copyright&quot;:&quot;Zoe Hornby&quot;,&quot;focal_length&quot;:&quot;18&quot;,&quot;iso&quot;:&quot;100&quot;,&quot;shutter_speed&quot;:&quot;0.025&quot;,&quot;title&quot;:&quot;&quot;,&quot;orientation&quot;:&quot;0&quot;}" data-image-title="Casa Batlló" data-image-description="" data-medium-file="https://www.muchogustotours.nl/wp-content/uploads/2019/04/Casa-Batllo-1-1-300x199.jpg" data-large-file="https://www.muchogustotours.nl/wp-content/uploads/2019/04/Casa-Batllo-1-1.jpg" class="alignnone size-medium wp-image-10809 lazyload" src="https://www.muchogustotours.com/wp-content/uploads/2019/04/Casa-Batllo-1-1-300x199.jpg" alt="Passeig de Gracia" width="300" height="199" />

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page