top of page

Pastisseria Escribà

Pastisseria Escribà is onder andere gevestigd in een prachtig Modernistisch pand aan de beroemde Ramblas. Anno 2019 is er een banketbakker in gevestigd, maar in 1842 was dit een pasta winkel van de familie Figueras.

De architect Antoni Ros i Güell heeft in 1902 samen met andere Modernistische kunstenaars het pand prachtig gerenoveerd en zo werd het pand een samensmelting van mozaïek, glas in lood, smeedijzer en steen met veel details en kleur.

Mateu Serra i Capell opende een banketbakkerij aan de Gran Via, 546 die tot de dag van vandaag nog steeds in gebruik is. Vlak ernaast heb je vandaag de Escriba Academy… Een experience en innovatie center waar de Escriba familie constant op zoek gaat naar nieuwe creaties. Echt een ervaring.

In 1906 opende Mateu een tweede banketbakkerij in het oude pand van de pasta winkel aan de Ramblas.

In 1986 kocht banketbakker Antoni Escribà het pand van Mateu voor zijn kleinzoon Antoni Escribà en hij nam de bakkerij over… Vandaag werken zijn achterkleinkinderen in de bakkerij. In het filiaal aan de Gran Via worden elke dag de producten bereid en vers naar de Ramblas gebracht.

Rond 1990 werd er een chiringuito, bar en restaurant, geopend aan het strand van Barcelona. Op Ronda Litoral, 42 kun je hier bij de familie Escribà terecht voor een heerlijke paella, maar natuurlijk zijn de desserts niet over te slaan! Intussen heb je naast de Xiringuito Escriba ook in Poblenou de Picanteria de l´Escriba waar je Fusion kan eten, geïnspireerd op de Japanse, Braziliaanse, Peruviaanse en Mexicaanse keuken.

#barcelona #taart #gebak #escriba #Modernisme #pastisserie #zoet

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page