top of page

Ik zal je geven

Hoe zit het nu in Barcelona?

Is de stad veilig, gezond, levendig?


Na 18 maanden, sinds maart 2020 voelen we ons voor het eerst opnieuw comfortabel om met Mucho Gusto Tours een nieuwe start te maken. Om met jou de straat op te gaan, opnieuw privé zoals we altijd deden. Met respect voor jou, jouw gezondheid, voor de locals en voor de stad.


"Ik zal je geven" is de vertaling uit het Latijn van Tibidabo. Het staat symbool voor het bezwijken aan de duivel, aan het niet kunnen weerstaan.


Met een drang naar aangename en oprechte tours, warme momenten en bijdragen aan de stad, geven we jou hier de waarheid en niks dan de waarheid.


De bevolking


72% van de Catalaanse bevolking is intussen immuun voor Covid-19. Ook wij zijn vlot gevaccineerd.


Toen Covid-19 uitbrak, werden de inwoners van Barcelona die normaalgezien op straat leven plots opgesloten in hun (vaak oncomfortabele) appartementen. Dat heeft vandaag de dag nog zijn effect. De locals zijn sinds de zomer aan het genieten van hun vrijheid (kan je het hen kwalijk nemen na zo een streng jaar in 2020) en ja, daar horen ook feesten bij buiten.


Een bezoek aan Barcelona is nog altijd een bezoek aan een stad en geen trip naar een plek midden in de natuur.


Je ziet Barcelona, een echte bruisende stad, waar wordt geleefd. Een plek waar mensen ups en downs hebben. Een stad met een pandemie trauma, veel jongeren en een drang naar vrijheid. Dat gaan we niet verbergen.


Als bezoeker kan je die locals observeren, privé activiteiten boeken en in de restaurants, hotels en winkels wordt je volledig gerespecteerd. Bij de wilde feesten hoef je niet te zijn, of er laat staan aan mee doen.
Mucho Gusto Tours


De waarheid en niks dan de waarheid.

Ik, Esther, ben voor de tweede keer mama geworden vlak na de uitbraak van Covid-19. Het was een overweldigend eenzame en ook rustige tijd. Ikzelf had van maand 1 op maand 2 geen job meer. Aina, onze dochter heeft een prachtige levensstart gemaakt door die rust. Financieel konden we net vooruit en ik heb bewust van de kinderen prioriteit gemaakt.

Eenzaam was het op persoonlijk vlak doordat de regio's in Catalonië werden opgesplitst en ik vaak mijn zone niet uit kon om gidsen of vrienden te zien.


Team


Na 18 maanden stilte, ieder met 2 vaccins, en een nieuwe website staan we opnieuw sterk als Mucho Gusto en als team. We zijn ervan overtuigd dat we jullie opnieuw een top ervaring en privé fietstour in Barcelona te kunnen bezorgen. Met enthousiasme en liefde voor de stad.

Wannes, Gertrude, Mathieu en Onno staan voor jullie klaar om zich te geven aan jullie en aan de stad.Barcelona

De prachtige kerk bij Tibidabo in Barcelona is de plek waar volgens de legende de duivel Jezus wilde verleiden. Jezus keek neer op al het wereldse, op de materiële verleiding en de duivel fluisterde in zijn oren: ik zal het je geven.


Barcelona is op een bepaald moment ook gezweken voor het succes, het massa toerisme, voor de Burger Kings, voor de cruises en de multi nationals. Dat is ook wat de stad de stad maakt. Maar er is vandaag wel een drang naar het pure, naar het lokale behouden en verder bouwen op wat duurzaam is. Daar bouwen we maar al te graag aan mee.


Nu we zoveel maanden verder zijn, houden we meer dan ooit daar aan vast.


¿Nos vemos en Barcelona?


Esther

103 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page