De beste privé gidsen van Barcelona


Maak kennis met ons team hieronder en lees waar we zoal vandaan komen.

Maak kennis met het team!

Esther, Gidse & manager

Esther

Gidse & manager

Ik ben Esther en uit Gent, Belgie afkomstig. Ik verhuisde in 2012 voor een marketing job maar besefte al snel dat de echte reden waarom ik hier was, Barcelona heette. Ik voel me dan ook super gelukkig als gidse en manager van het team. Neem aub contact op voor eender welke vraag of twijfel. Ik ben er zeker van dat we die samen kunnen beantwoorden!

 

NL – ENG – ES – FR

Gertru, gidse in Barcelona

Gertru

gidse in Barcelona

Hola, ik ben Gertru uit Nederland. Ik studeerde voor leerkracht Spaans en toerisme. Na een paar geslaagde vakanties in Barcelona besloot ik hier te blijven. Ik ben dol op het klimaat, de diversiteit van de stad, haar cultuur en geschiedenis. Fietsen is trouwens mijn andere passie. Ik geef je graag ook nog al mijn tips mee met de leukste plekjes in Barcelona!

 

NL – ENG -ES

Mathieu, gids in Barcelona

Mathieu

gids in Barcelona

Hi, ik ben Mathieu en van Belgie, Gent afkomstig. Negen jaar geleden hielp ik een vriend een boot te verhuizen van Bretagne tot Barcelona… en toen ben ik hier gebleven. Ik hou van de stad, haar unieke sfeer en geschiedenis. Ik studeerde architectuur en behaalde ook een diploma meubelmakerij. Ik bewonder de architectuur in Barcelona enorm.

 

NL- ENG – ES – FR


Remco, City Guide

Remco

Gids in Barcelona

Hoi, ik ben Remco en ik heb een geheimpje dat niemand mag weten. Ik heb een relatie met twee verschillende vrouwen. De ene heet Berta, is van vlees en bloed en geboren en getogen in Barcelona. Mijn tweede vriendinnetje heet Barna en lijkt van steen, maar heeft een groot hart. Beiden geven beetje bij beetje hun geheimen aan me prijs. Gelukkig mogen ze elkaar. Ik kijk ernaar uit de schatten en juweeltjes van Barna te delen tijdens jullie reis.

 

NL- ENG – ES

Wannes, Barcelona city guide

Wannes

gids in Barcelona

Mijn naam is Wannes en tot 2015 woonde ik in het idilische Brugge. Alles veranderde toen ik op een avondje uit een Spaans meisje leerde kennen. Ik verhuisde naar Barcelona en niet lang nadien werd onze dochter Lia hier geboren. In Barcelona valt er altijd iets te beleven en te ontdekken. Tussen de bergen en de zee wonen is fantastisch. Ik vind het super om een persoonlijke toer te kunnen geven en al dat moois met jou te delen.

 

NL – ENG – ES

Marloes, Barcelona city guide

Marloes

gidse in Barcelona

Hallo, mijn naam is Marloes. Ik kom uit Nederland maar ben hier in Barcelona opgegroeid. Daardoor heb ik altijd het beste van beide werelden meegekregen! Ik vind het nog altijd heerlijk om door de stad te lopen of te fietsen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekjes, vooral nieuwe restaurants. Ik volg alle food trends om up to date te blijven. Ik voel mij thuis in de cultuur hier, hoe de mensen leven en natuurlijk het lekkere eten. Dat gevoel wil ik met je delen tijdens de toer.

 

NL – ENG – CAT – ES


Wie zijn we?

Een team van gepassioneerde Nederlandstalige privé gidsen.

We verhuisden allemaal uit Belgie of Nederland omdat we verliefd werden op Barcelona.

Oprichtster Ingeborg startte in 2013 met unieke privé rondleidingen en breidde het aanbod langzaam aan uit. Ze verhuisde intussen naar de States en gidse Esther nam de fakkel met plezier van haar over in 2018.

¡Mucho Gusto!

We vinden het super om jou mee te nemen naar onze favoriete wijken. Het authentieke Barcelona bestaat nog en dat willen we jou tonen. Elke toer is privé en daarom ook een unieke ervaring.

En wat betekent ¡Mucho Gusto! nu? Aangenaam!

We zijn heerlijk enthousiast en kijken ernaar uit je persoonlijk te ontmoeten. We hebben waarschijnlijk ook alvast één gusto gemeenschappelijk: we zijn gek op het lekkere Mediterraanse eten. We kijken ernaar uit je onze tips mee te geven voor de beste plekjes in Barcelona. Con Mucho Gusto, ¡graag gedaan!

Er valt altijd wel iets nieuws te beleven en te ontdekken in Barcelona.


Toma tours

Waarom die tomaatjes?

Onze eerste naam, BroodenTomaat is de Nederlandse vertaling voor een van de lekkerste Catalaanse Tapas : brood en tomaat, pan con tomate. We zijn nog altijd dol op de naam en de Spaanse tomaatjes, alleen konden de locals het heel moeilijk uitspreken. Maar probeer de Pan con tomate zeker wanneer je in Barcelona bent. PS : bestel ook een portie heerlijke Jamon Iberico, leg die op het brood en je snapt meteen wat we bedoelen!

Toma tours

Persoonlijke aanpak

Geef ons op voorhand door welk type rondleiding je in gedachten had. Welke plekjes je zeker wilt zien. We creeren met plezier een toer op maat zonder je er extra voor aan te rekenen.

  • Onze gidsen wonen hier al jaren en kennen de stad van binnen en van buiten. We beantwoorden met plezier al jouw vragen, en vinden het leuk om je een extra persoonlijke toer te geven. Geen ingestudeerde toers!
  • We vinden het fijn om authentieke partners te hebben. De charmante fietsenwinkel El Ciclo, een lokaal barretje en lokale zelfstandigen.
Partners

Sinds de start, in 2013 werken we samen met artiest Ramiro Sobral. Hij is eigenaar van de fietsenwinkel El Ciclo, en een ware kunstenaar. Hij maakt lampen uit gerecycleerd fietsmateriaal.

We zijn gek op zijn zachte aanpak, kwaliteitsfietsen en Dorotea, de hond die er bijna altijd is! Voor de grote Nederlandstalige klanten zijn de fietsen lekker hoog en we proberen de fiets tot het goed zit. Er zijn kinderzitjes en helmen beschikbaar voor de kleinsten.

bike shop el ciclo

bike shop el ciclo barcelona

Get a sneak peek here!