Groepsreis naar Barcelona

Waarom een groepsreis naar Barcelona?

Barcelona is gemakkelijk te bereiken vanuit België of Nederland. Er zijn dagelijks meerdere vluchten naar de luchthaven El Prat, of je kan zelfs per trein of met de bus komen.

We werken een mooi programma op maat uit van jouw groep. Er zijn oneindig veel activiteiten die je als groep in en rond Barcelona kan doen. Of het nu gaat om een bezoekje aan Gaudi’s Sagrada Familia, een wijnproeverij in het groen of om een boottocht op zee.

Geniet van de architectuur, ontdek de typische tapas, bezoek Camp Nou, wandel over het strand …

Het Mucho Gusto team stemt de inhoud en planning
van je groepsreis naar Barcelona helemaal af op de wensen van je groep.

Nieuwsgierig naar wat zo’n reis allemaal kan inhouden? Neem contact op via het formulier hieronder.

Bekijk de voorbeelden van groepsreizen hieronder

Jongerenreis Barcelona

Dag 1 – Barcelona fietstoer
Ochtend: Het begin van jullie groepsreis. Na aankomst op het vliegveld in Barcelona, worden jullie per transfer naar het hotel gebracht. Daar hebben jullie genoeg tijd om je rustig te installeren op de kamers.
Middag: Na de lunch worden jullie opgehaald door de gidsen die jullie de highlights van Barcelona laten zien. (Toers zijn steeds aan te passen naar eigen voorkeur!)
Avond: Avondeten in een restaurant naar voorkeur.

Dag 2 – Castellers bouwen
Ochtend: Jullie worden ondergedompeld in een unieke, typische Catalaanse traditie: de Castells of mensenlijke torens.
Echte castellers vertellen jullie meer over de Catalaanse traditie. Daarna tonen ze hoe jullie zelf een castell kunnen bouwen.
Namiddag: vrij
Avond: Samen eten in een lokaal restaurant.

Dag 3 – Uitstap Costa Brava
Ochtend: Na het ontbijt brengt de bus jullie naar Empuriabrava, een kuststadje aan de Costa Brava. Het stadje wordt ook wel het Venetië van Catalonië genoemd door de vele kanalen die er doorheen lopen. Jullie krijgen er de kans om zelf een bootje te besturen en te genieten van de zon en de gezellige sfeer.
Middag: De bus brengt jullie naar Port Lligat. Daar kunnen jullie kiezen tussen een bezoek aan het huis van Salvador Dalí of een kajaktocht langs de Costa Brava.
Avond: Bus brengt jullie terug naar Barcelona.

Dag 4 – Park Guëll
Ochtend: In de voormiddag bezoeken jullie met z’n allen Gaudí’s Park Guëll. Het opmerkelijke park staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst en is uniek in de wereld! Picknick in Park Guëll.
Middag: Wat jullie in de namiddag en avond willen doen, is vrij in te vullen.
Avond: Uitchecken in het hotel en met de bus naar de luchthaven.

Cultuurreis Barcelona

Dag 1 – Gaudí Fietstoer + Sagrada Familia
Ochtend: Hier begint jullie groepsreis. Nadat jullie aangekomen zijn op het vliegveld in Barcelona, worden jullie met de bus naar het hotel gebracht. Jullie worden opgehaald door de gidsen en zij laten jullie een mix van bekende en minder bekende gebouwen van Gaudí zien in Barcelona.
Middag: Daarna bezoeken jullie de Sagrada Familia met een Nederlandse gids. Daar worden jullie binnen rondgeleid.
Avond: Samen dineren.

Dag 2 – Tarragona
Ochtend: Op een uurtje rijden van Barcelona, aan de rand van Catalonië, ligt de oude havenstad Tarragona. Je ontdekt alles over de Romeinse geschiedenis en de veroveringen die de Romeinen vanuit Tarragona hebben verwezenlijkt. Je volgt een toer van 2u langs het amphitheater, het circus, de Romeinse stadsmuur en de kathedraal.
Middag: Lunch.
Namiddag: Vrij in Tarragona of naar badplaats Sitges voor zon, zee en strand.

Dag 3 – Wandeling door Barcino
Ochtend: Een Nederlandstalige gids neemt jullie mee door het centrale deel van Barcelona: de oude stad. De hippe El Raval wijk, de historische Gotische wijk en het middeleeuwse El Borne. Jullie wandelen door deze wijken die bruisen van geschiedenis.
Middag: Lunch. Namiddag vrij.
Avond: Tapasdiner.

Dag 4 – Picassomuseum + schilderworkshop a la Picasso
Ochtend: In de voormiddag bezoeken jullie het Picassomuseum. Een Nederlandstalige gids vertelt jullie meer over de werken van de jonge kunstenaar en laat jullie zien hoe zijn schilderstijl veranderde aan de hand van de schetsen, schilderijen en sculpturen.
Middag: Samen luchen.
Namiddag: Schilderworkshop in Gràcia met een Nederlandstalige kunstenares Onke. Zij spoort jullie op een gezellige manier aan een portret van jezelf te maken in de stijl van Picasso.
Avond: Middeleeuwse avond in een exclusief paleis in de Gothische wijk. Een avond met muziek : Catalaanse rumba, een vuurspektakel en een tapasdiner in een exclusieve setting.

Dag 5 – Fundació Joan Miró
Ochtend: Bezoek aan het Joan Miró museum met Nederlandstalige gids. Dit museum ligt op de Montjuïc waar je nog even kan genieten van het uitzicht.
Middag: Lunch.
Namiddag : De bus brengt jullie terug naar de luchthaven.

Groepsreis naar Barcelona en omstreken

Dag 1 – E-biketoer met Sagrada Familia
Ochtend: Hier begint jullie groepsreis. Nadat jullie aangekomen zijn op het vliegveld in Barcelona, worden jullie met de bus naar het hotel gebracht. Jullie worden opgehaald door de gidsen om te gaan ontbijten. Nadien volgt de E-bike toer door Barcelona zo ontek je de mooiste heuvels zoals Monjuïc of Park Guëll.
Middag: Samen luchen. Daarna bezoeken jullie de Sagrada Familia met een Nederlandstalige gids.
Avond: Diner.

Dag 2 – Kookworkshop in Barcelona
Ochtend: Jullie starten met een bezoek aan La Boquería om verse ingrediënten aan te kopen. De kok dompelt jullie onder in de Spaanse culinaire wereld.
Middag: Jullie maken samen de tapas, paella en crema catalana als dessert. Water en wijn zijn inbegrepen.
Avond: Flamencoshow in Palau de la Musica.

Dag 3 – excursie naar Montserrat
Ochtend: De bus haalt jullie ’s ochtends op om naar de mysterieuze berg, Montserrat te gaan. Jullie nemen de kabellift naar het klooster boven op de berg waar jullie een rondleiding krijgen en een mooie wandeling maken. Prachtige uitzichten en een kunstmuseum waar topschilderijen hangen. Echt de moeite.
Middag: De bus neemt jullie daarna mee naar de Penedèsregio waar jullie gaan lunchen en wijnproeven bij een lokale wijnproducent. Daar krijgen jullie de kans om vier ecologische wijnen te proeven en te genieten van de mooie landschappen.
Avond: De bus brengt jullie terug naar Barcelona. Dineren in de stad.

Dag 4 – Catamarantocht + Tapastoer in Barcelona
Ochtend: Catamarantocht op de Middellandse Zee. Vertrek aan de haven van Barcelona.
Middag: Bezoek aan een van de Art Nouveau pareltjes zoals Casa Batlló, Casa Milà of Casa Vicens.
Avond: Jullie worden opgehaald door jullie gids. Die neemt jullie mee om jullie de beste tapas in Barcelona te laten proeven. Jullie wandelen samen door de charmante wijken El Borne en El Gòtico.

Dag 5 – Excursie Girona + Dalímuseum
Ochtend: Na het ontbijt in jullie hotel, haalt de bus jullie op om naar Figueres te vertrekken. Daar hebben jullie een hele voormiddag de tijd om het museum van Dali te bezoeken.
Middag: Lunch in één van de traditionele restauranten in de buurt. De bus rijdt daarna richting Girona. Daar neemt een Nederlandse gids jullie mee voor een historische rondleiding van 2u.
Avond: Dineren in een plaatselijk restaurantje en terugrit met de bus.

Dag 6 – Terugreis
Uitchecken in het hotel. Met de bus worden jullie naar de luchthaven gebracht.

Een groepsreis naar Barcelona op maat

Wil je met je groep op reis naar Barcelona of Catalonië? Het Mucho Gusto team staat voor jullie klaar. Vertel ons meer over jullie groep en wat jullie wensen zijn, dan sturen wij jou een eerste voorstel toe.
Toma tours

    × Kan ik je helpen?